Barcelona, effiktivitetsresa på 36 h..del 5

Japp, då var det salsaklubb som gällde. Äntligen. Det är mörkt och tyst omkring oss, vi spanar och spejjar. Frågar några som går förbi var salsa klubben ligger, men de ser konstigt på oss och rycker på axlarna. Tillslut så får vi fatt i en man som jobbar i området. Han berättade då att salsa klubben stängt för fjorton dagar sedan. Är det de här man kallar för missflyt??

 

Ninni är trött, sliten småbarns mamma. Jag är också trött, men salsaklubb, shit det vore ju kul. På kartan som killen från turistbyrån ritat in klubbar så finns det en ring till, alltså en möjlighet till. God och fantastisk vän som Ninni är så hoppar vi in i en taxi, även om vi inte stannar länge, vi ska dansa salsa!!

 

Taxinchauffören nickar när vi visar kartan och börjar ta sig mot andra delen av staden. Han stannar bilen vid en hamn, pekar på en bar/klubb gata som ligger längsmed vattnet. Det är mörkt, många ungdomar i rörelse. Vi tar oss ner för en trappa. Neonskyltarna lyser på rad, en herrans massa olika klubbar. Det är oerhört lite folk nedanför trappan, klockan är närmare midnatt. Var är alla människor? Vi frågar dem vi ser efter salsaklubben. De pekar att vi ska gå vidare.

 

Vi passerar som små hål i väggarna, det är klubbarna. I det här läget går vi inte in, vi är målinriktade vi ska dansa salsa. Vi stannar till vid ett ”hål” där det står ”SALSA” utanför. Tonerna av musiken bekräftar att det är ett salsa ställe, men det här kan ju inte vara klubben. Det är helt tomt, bara ett par stycken som står och hänger samt bartender. Vi går vidare. Gatan tar slut. What?? Var är den stora salsaklubben med alla snygga spanjorer som ska lära oss dansa salsa?? Vi frågar några som passerar oss, alla pekar tillbaka på hålet i väggen. Det här är inte sant!! Framför oss har vi sett heta rytmer, passionerade danser, vackra människor och kläder som är ett med musiken. Det här är som att bli lurad på julafton av tomten.

 

Vi stannar upp, reflekterar. Vad gör vi nu?? Förutom att skratta hejdlöst så magen värkte än värre, så valde vi att göra en grej av ”klubbandet” i Barcelona, som man hört så mycket om.

 

Vi gjorde 13 klubbar (eller hål i väggen som jag hellre skulle kalla det för) på 20 minuter, snacka om effektivt klubbande. Hälften av klubbarna var mer eller mindre porrklubbar, men tjejer som hade ingenting mer eller mindre på sig. Så eftersom vi skulle dansa lite på varje klubb, så blev det att dansa med strippor där. Nursey for fun (vi tyckte först att det stod ”for fuck”, där var det så lite kläder som man bara kan ha som läkare eller sköterska, fast man kunde ändå ana deras ”identitet”.)

 

Inne på en av dessa klubbar märker jag att vi är förföljda av ett par män, när vi sprungit ut och in. En är på väg fram mot mig och tar tag i mig. Går bara bråkdelen av en sekund, så har jag ”kastat” bort honom och vi drar iväg till nästa klubb, men med ett extra öga i nacken för att se om dom försvann. Det gjorde dom, skönt det i alla fall!

 

På väg hem i taxin så hamnar vi med en taxichaufför som skrattar och pratar spanska med oss hela resan. Vi förstår ingenting, men skrattar det gör vi, han också och pratar vidare på sin spanska.

 

01:30 lamporna släcks efter en oerhört händelserik dag, kväll och natt i Barcelona.


Kommentarer
Postat av: Danne

Sv: Ja det är det jag menar. Helt sjukt!

2010-02-18 @ 12:07:29
URL: http://alltomdanne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0