Barcelona, effiktivitetsresa på 36 h..del 7

”-Do you wanna see a wiev of Barcelona?” Så klart! Taxametern tickade inte alls så fort, insåg att det här verkligen var kanon, att se Barcelona på det här sättet

 

På slingriga vägar, tar vi oss längre och längre från stadskärnan. Lite fundersamma blir vi, vi har ju ändå ett flyg att passa. Upp i bergen åker vi, utsikten är magnifik. Växtligheten, blommorna underbar. Vi kommer efter en lång stund i taxin fram till Tibidabo. En enorm, fantastisk kyrka. Chauffören säger på knagglig engelska att vi måste åka en hiss upp kyrkan, då är utsikten fantastisk. Ninni och jag ser på våra armbandsur, oj vad tiden går, taxametern tickar också, fast nu när vi är här kan vi ju inte missa det.

Vi frågar hur lång tid det tar ”-Just a couple of minutes”. Än en gång så lägger vi benen på ryggen och springer in i kyrkan. Det är helt otroligt vackert. Självklart så funkar inte min kamera som den ska, så inga bilder blev det där. Tid finns inte för att fixa med kamera. Kö till hissen. ”Manjana”- här går det inte undan. Väl inne i hissen , så släpar den sig upp. Ut i fria luften för att se utsikten, njuta av utsikten är ett felaktigt uttryck, för det hann vi inte. Som skållade råttor sprang vi hit och dit och om varandra i tornen, samtidigt som vi fotar frenetiskt.

 

In i taxin igen. Inser att vi måste till hotellet NU. Hinner inte äta någon lunch innan, utan direkt tillbaka för att hämta väskorna. Han släpper sedan av oss på stationen där vi ska ta bussen till flygplatsen. Drygt två timmars taxiåkande, kostade oss totalt 550 :-. Helt otroligt bra, vi fick se saker vi aldrig skulle sett på bussturen, vi missade säkert endel också, fast det var det värt.


Kommentarer
Postat av: mickepop

oj va härligt ni måste ha haft

2010-02-22 @ 12:44:13
URL: http://mickepop.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0