Barcelona, effiktivitetsresa på 36 h..del 3

Den sena natten till trots, vi måste upp i tid. Time to see Barcelona. För att kunna koppla av och veta att vi ska kunna komma hem i morgon, så måste vi fixa nya boardingcard till mig, eftersom det var fel efternamn på det gamla. Ner till receptionen, kanon dator finns, i med en euro och börja leta efter rätt länk. Tur att Ninni har lite koll, efter lite sökande så är hon rätt, yes, bara att skriva ut! Perfekt, eller inte…receptionisten talar om att skrivaren är sönder, men förmodligen kommer att lagas under dagen. Det är inte meningen att någonting på denna resa ska funka.

Precis som när allt annat gått åt skogen, så skrattar vi, vad mera kan man göra? Vad mera kan gå fel? Hur stor är sannolikheten att allting händer på en resa som bara varar i 36h ??
Magen börjar värka, skrattet och komiken har spridit sig, som träningsvärk i magregionen.

Ninni som är en påläst dam har checkat innan (ja…det var nog det enda vi checkade…) att frukosten är svindyr på hotellet och inge märkvärdig, men det skall finnas ett litet café runt hörnan som varmt rekommenderas. Väl där, så tar vi oss in av en dimridå av cigarettrök för att beställa frukost. Tänk vad man har vant sig snabbt med att det inte är ok att röka på offentliga platser…

Vi beställer in varsin latte och en croissant, sedan slår vi oss ner på ett par stolar ute. Helt fantastiskt. Det är den 12 december, vi sitter ute och fikar!! Solen skiner, himlen är blå, det är ljuvligt att sitta på denna plats. Reflektera över hur skönt livet är ibland, hur mycket det gör att få byta miljö, att få skratta tillsammans med en person som man tycker så mycket om. Det är livet!

Arkitekturen är fantastisk, en blandning av gammalt och nytt. Träden är gröna och bouganvilla blommar . Trafiken är ganska lugn, inte så mycket folk ute. Det är precis innan jul, men inte så mycket julpynt som vi har i Sverige, det är ganska diskret. Vi går gata efter gata på väg mot ”La Rambla”, huvudgatan i Barcelona, motsvarar Sveriges Drottninggatan.

Plötsligt så ser vi den, affären, vår affär-  Desigual. Wow, vilka häftiga kläder, helt annorlunda. Färgsprasom ett helt fyrverkeri. Vi sliter och drar i alla plagg och förundras över det unika med varje plagg. Vi provar och funderar, känns ju lite tokigt att börja shoppa direkt, vi vet ju inte vilka mer butiker dagen har att erbjuda. Efter mycket vånda, då expediten sa att det fanns någon mer Desigual nere i centrum så beslöt vi oss för att lämna butiken.

Vi inser snart, att var och varannan kvinna bär kläder från Desigual. Upptäcker också att Desigual finns i så gott som varje kvarter. Ooops, så unikt var det.

En strålande dag har vi, både vädermässigt och shoppingmässigt. La Rambla var inget för oss, ganska trist. Personer utklädda till statyer stod längs hela gatan och försökte tjäna pengar på det. Husdjur såldes efter gatan, sedan glass och det vanliga tjaffset..Vi åt en fantastisk tapaslunch, den skulle jag gärna äta om och om igen. För att inte tala om det utsökta vinet..mmmmmm.

 
Väl nere vid hamnen., så pulserar det salsamusik i högtalarna. Ja, det är klart…vi måste gå på salsaklubb i kväll. Vi kan väl inte vara i Spanien utan att få gå på riktig salsaklubb?? Med kartan i högsta hugg så går vi till turistinformationen. Så serviceinriktade, de ritar ut på kartan var två av salsaklubbarna ligger. Roligt, vi har kvällen planerad!


Kommentarer
Postat av: Alexandra, KAKHUSET ♥

Mums!



sv; tack detsamma♥

2010-02-14 @ 21:15:55
URL: http://www.kakhusets.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0